Op een veilige manier thuiswerken

Veilig en snel op afstand werken tijdens Corona

In tijden van corona, kan er tijdens het (thuis)werken veel stress en frustraties ontstaan. Communicatie is van groot belang om toch zo productief en ontspannen mogelijk te kunnen werken. Wij snappen dit volledig. Op IT-gebied zijn er tegenwoordig veel oplossingen om een virtuele ‘kantooromgeving’ te creĆ«ren. Wij geven hieronder een paar oplossingen weer, om de productiviteit van uw bedrijf te verhogen wanneer iedereen thuiswerkt.


Slack is een programma waarbij men met elkaar communiceert alsof men op kantoor zit. Wanneer uw bedrijf meerdere afdelingen heeft, zoals communicatie, marketing, backoffice etc, kan men in Slack per afdeling een ‘kanaal’ aanmaken. Daarin zitten bijvoorbeeld enkel de desbetreffende mensen in van die afdeling die dan onderling met elkaar kunnen communiceren. Dit is een veilige en makkelijkere manier dan bijvoorbeeld de hele tijd te (beeld) bellen of te Whatsappen. Slack wordt gebruikt bij kleine bedrijven tot grote multinationals zoals Dropbox en Airbnb.


Wanneer uw bestanden op uw server staan, is het doorgaans niet eenvoudig deze te benaderen vanaf uw thuiswerkplek. Met onze Supcom Private Cloud oplossing is het mogelijk om real-time uw bestanden te benaderen vanaf elke plek met een internetverbinding. De bestanden zijn te benaderen middels een beveiligde verbinding tussen uw computer en de server.


Wanneer uw bedrijf gebruikt maakt van bijvoorbeeld een Terminal Server omgeving, dan is het mogelijk om via een beveiligde dongel verbinding te kunnen maken vanaf elke locatie met internet. Onze dongels zijn encrypted en niet-kopieerbaar, dus als deze verloren raakt dan kan niemand deze dupliceren.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onze implementaties voor thuiswerkomgevingen

Nieuwsgierig wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op!